Tuesday, May 21, 2019
Text Size

Premiu pentru rolul navigatorilor in salvarea imigrantilor

16 octombrie 2015

Navigatorii din lume au fost recunoscuti pentru rolul lor in salvarea a mii de imigranti din Marea Mediterana, cu acordarea Premiului Lloyd Global pentru Navigatorul Anului. Premiul, de obicei, acordat unui navigator care a dovedit curaj, in acest an a fost acordat la mii de navigatorilor (cat si companiei ai caror angajati sunt) care au jucat un rol de lider de salvare in timpul crizei , care au vazut mii de imigranti si refugiati incercand sa traverseze Marea Mediterana, in conditii de multe ori periculoase.

 Premiul a fost prezentat la ITF,  Federatia Europana a Transportatorilor(ETF), Camera Internationala de Transport (ICS) cat si  Asociatiei Armatorilor din Comunitatea Europeana (ECSA).

Acceptand premiul in numele navigatorilor, Philippe Alfonso, secretarul politic pentru transportul maritim din cadrul ETF, a declarat: "Navigatorii au jucat un rol crucial in mentinerea securitatii si asigurarea tratamentului uman al imigrantilor salvati. Prin urmare, sunt recunoscator pentru faptul ca  devotamentul si angajamentul lor sunt confirmate. "

In 2014, industria de transport maritim a salvat peste 42.000 de persoane pe mare; in 2015 pana in prezent, mai mult de 15.000 de imigranti au fost adusi in conditii de siguranta la mal de catre navele comerciale.

 Pe 9 octombrie, Consiliul de Securitate (ONU) al Organizatiei Natiunilor Unite a adoptat o rezolutie care autorizeaza statele membre sa intercepteze navele - inclusiv barci gonflabile, plute si barci - suspectate de contraband cu imigranti sau de trafic de fiinte umane in largul coastelor Libiei.

Category: Viata pe Mare

Search site ...

Login Form