Tuesday, July 14, 2020

Cum sprijină alte naţiuni formarea cadeţilor

Articol preluat de pe Cuget Liber - stire online publicată Luni, 06 Februarie 2017. Autor: Ion TIŢA-CĂLIN

Cadeti alte natiuni Uniunea Ofiţerilor Maritimi din Singapore continuă să sprijine formarea viitoarelor generaţii de ofiţeri. Ea va contribui cu 1,2 mili-oane de dolari pentru a încuraja companiile de transport maritim locale să asigure locuri de practică pentru cadeţi, în cadrul unor programe de formare. De alocaţia de 1,2 mili-oane de dolari urmează să beneficieze 240 de cadeţi.

 Pentru fiecare cadet înscris în program, compania maritimă care îl preia va primi o contribuţie de 5.000 de dolari, pentru acoperirea costurilor ocazionate de formarea acestuia.

 

 Singapore deţine circa 5.000 de unităţi navale, care asigură locuri de muncă pentru mai mult de 170.000 de persoane. Industria maritimă contribuie cu 7% la produsul intern brut din Singapore.

În România, Sindicatul Liber al Navigatorilor a lansat, în urmă cu doi ani iniţiativa „Cadetul român”, care avea drept scop finanţarea unei părţi a costurilor stagiilor de practică pe mare, pentru absolvenţii învăţământului superior de marină. Din păcate, nici instituţiile statului, nici sectorul privat nu au aderat la acest proiect. 

Category: Tineri Navigatori

Search site ...