Thursday, September 23, 2021

Desi Sindicatul Liber al Navigatorilor este o organizatie menita sa serveasca interesele membilor sai, cu toate acestea, de-a lungul anilor, au existat numeroase solicitari din partea navigatorilor nemembri care s-au confruntat cu situatii de nerespectare a contractelor de munca, intarzieri de plata a salariilor, abuzuri sau persecutii, conditii improprii de munca, depasiri ale perioadelor contractuale, accidente sau imbolnaviri. Intelegand specificul dificil al acestei meserii si din respect pentru aceasta categorie socio-profesionala, SLN a ales sa ii asiste pe acestia in solutionarea problemelor cu care s-au confruntat, chiar in cele mai dificile situatii, cand nava nu era acoperita de contract ITF.

Deschidem prezentarea unor cazuri de acest fel in speranta ca ele pot reprezenta exemple pe care navigatorii sa le ia in calcul atunci cand evalueaza oportunitatea angajarii pe contracte deficitare, fara clauze exprese in ceea ce priveste drepturile si compensatiile oferite atunci cand neprevazutul isi face simtita prezenta unde, dincolo de situatiile tipice nefavorabile, nu putem face abstractie de cazurile de piraterie, de accidente sau aparitia unor probleme de sanatate acute, care pun in percol viata navigatorului sau , din pacate, chiar deces.

Respectand protectia datelor cu caracter personal, recurgem la a nu face cunoscuta identitatea acestora.Pe linia modului in care SLN a ales sa se implice in cazurile navigatorilor care au ajuns in situatii dificile, fara a fi membrii de sindicat si fara speranta ca problemele lor vor ajunge in atentia obiectiva a vreunei institutii, va prezentam cazul unei doamne navigator ambarcata pe o nava cu pavilion Malta in  functia de camerista. O sansa in plus in solutionarea cazului a fost data de faptul ca nava era acoperita de un contract ITF.

Read more: Accident la bordul unei nave pasager

Category: Cazuri Navigatori

Navigatorul G.V. s-a imbarcat la bordul unei nave cu pavilion maltez intr-o stare deplina de sanatate. Nicio informatie preliminara nu l-a determinat sa isi faca griji ca, dupa implinirea celor … luni de contract, nu se va reintoarce cu bine in sinul familiei.

Read more: Deces la Bord

Category: Cazuri Navigatori

Search site ...