Monday, September 28, 2020

Navigatorul G.V. s-a imbarcat la bordul unei nave cu pavilion maltez intr-o stare deplina de sanatate. Nicio informatie preliminara nu l-a determinat sa isi faca griji ca, dupa implinirea celor … luni de contract, nu se va reintoarce cu bine in sinul familiei.

Cu toate acestea, asa cum se intimpla uneori chiar si pe uscat, G.V. a contactat o pneumonie severa care fara a fi tratata corespunzator a avut o evolutie nefavorabila, provocandu-I bolnavului insuficienta respiratorie acuta si , la scurt timp, decesul. Investigand modul cum operatorul navei a raspuns semnalelor trimise de la nava in legatura cu situatia fortuita si precipitata, s-a constatat ca acesta nu a luat toate masurile necesare pentru ca bolnavul sa primeasca tratamentul adecvat.

Cazul a fost adus la cunostinta SLN de catre sotia acestuia care ne-a rugat sa o sprijinim in demersurile legate de repatriere a corpului neinsufletit si in accesarea drepturilor cuvenite pentru cazurile de deces la bordul navei.

 SLN, alaturi de Ministerul Afacerilor Externe, a reusit sa asigure repatrierea corpului neinsufletit dupa care si-a canalizat atentia spre obtinerea pentru familia decedatului a sumelor de 90.000 USD pentru urmasii legali plus 40.000 USD pentru cei doi copii minori.

SLN a inchis astfel un caz cu un deznodamant tragic dar a facut efortul sa asigure ca procedurile de repatriere si despagubire sa fie respectate intocmai, corespunzator cu Contractul ITF de care nava era acoperita,  desi navigatorul nu era membru de sindicat.

Category: Cazuri Navigatori

Search site ...