Thursday, July 02, 2020

congres ETF 2017

Mihălcioiu, la Congresul al V-lea ETF: „Am avut discuții pentru încheierea unor parteneriate cu organizații din țări ai căror armatori vor să angajeze navigatori români

 

 (preluare http://tomisnews.ro , 31 Mai 2017, Marius Florian)


 În perioada 23-26 mai, la Barcelona, a avut loc Congresul al V-lea ETF (Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi – secțiunea Europeană a ITF). La Congres s-au stabilit  politicile europene ale transportatorilor pentru următorii 5 ani și s-au ales Președintele, Secretarul General, Comitetul Executiv, s-a stabilit Comitetul de Management ETF și s-a modificat Constituția.

În funcția de Președinte ETF a fost ales Frank Moreels, președinte Federația Transportatorilor din Belgia (BTB) , Secretar General ETF – Eduardo Chagas. România  a participat cu toți reprezentanții transportatorilor –navigatori, lucrători portuari, lucrători aero, căi ferate, căile rutiere și din transportul public. 

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, au avut loc „mai multe discuții între organizațiile europene cu privire la teme de interes general, cum ar fi DIGITALIZAREA, COMBATEREA DUMPINGULUI SOCIAL, STRÂNGEREA LEGĂTURILOR ÎNTRE ORGANIZAȚIILE EUROPENE ȘI CELE DIN ZONA GEOGRAFICĂ EUROPEANĂ, ACȚIUNI MAI DECISE PENTRU RESPECTAREA DREPTURILOR TRANSPORTATORILOR LA NIVEL EUROPEAN, CAMPANII, O COMUNICARE ȘI  O LEGISLAȚIE EUROPEANĂ MAI BUNĂ PENTRU LUCRĂTORII EUROPENI”.

De la ITF au fost prezenți chiar președintele – Paddy Crumlin și Secretarul General – Stephen Cotton.

 Din Constanța au fost prezenți la Congres reprezentanți ai SLN și FNSP. Reprezentanții SLN a avut o serie de întâlniri și discuții cu diferiți lideri ai unor organizații europene „pentru continuarea politicilor de eliminare a dumpingului social, pentru încheierea unor parteneriate cu organizații din țări ai căror armatori vor să angajeze navigatori români sau doresc să mărească numărul navigatorilor români de la bordul navelor lor”.

citeste articolul pe tomisnews.ro

Category: Evenimente

Search site ...