Thursday, July 09, 2020

Campanie împotriva navelor sub standard, la Marea Neagră

 
Stire online publicata Sambata, 05 Mai 2012. Autor : Ion TIŢA-CĂLIN
 
 
La data de 1 mai 2012, a început campania Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor împotriva navelor sub standard, în zona Mării Negre. Prima navă care a intrat în atenţia Inspectoratului ITF Româ-nia este nava „Haci Telli”, sub pavilion Turcia. Tancul petrolier construit în 2009 are lungimea de 82 metri, lăţimea de 14 metri şi capacitatea de 2.818 tdw. Nava staţiona, din data de 25 aprilie, în rada portului Constanţa, în aşteptarea instrucţiunilor. Cinci navigatori turci de la bord l-au contactat pe Adrian Mihăl-cioiu, inspectorul ITF pentru România, pe data de 1 mai. Ei au reclamat faptul că nu le-au fost plătite salariile în sumă totală de 1.500 de dolari, că au rămas fără alimente şi apă.
 
Citeste articolul integral
 
 
Category: RockNewsFlash N01

''Razboiul rece'' dintre firmele de crewing si Sindicatul Liber al Navigatorilor nu s-a încheiat

 
Stire online publicata Marti, 08 Mai 2012. Autor : Ion TITA-CALIN
 
 
Piata libera a fortei de munca marinaresti din România este relativ tânara, cu o istorie de doar 22 de ani. În prezent, ea se sprijina doar pe doi piloni: crewing-ul autohton si Sindicatul Liber al Navigatorilor. 
 
Dusmanul de serviciu
Cele 96 de companii de crewing autorizate de statul român fac conexiunea dintre piata interna a fortei de munca si armatorii straini. Cel de al treilea pilon - armatorii români - s-a erodat continuu, ajungând în pragul disparitiei. 
 
Citeste articolul integral
 
 
Category: RockNewsFlash N01

Search site ...