Tuesday, April 07, 2020

congresITF2018

Federația Internațională a Lucrătorilor din Transporturi (ITF) a fost înființată în 1896 pentru a crea solidaritate fără frontiere între lucrătorii din transporturi din întreaga lume. Aceasta are afiliate 670 de sindicate din 140 de țări, reprezentând 19,7 milioane de muncitori. Prin campanii inovatoare, ITF urmărește să influențeze situația globală și regional, să promoveze respectul pentru sindicate și drepturile omului în întreaga lume.

 

 

Congresul este evenimentul decizional al ITF, la care sindicatele sale afiliate decid viitorul federației pentru următorii cinci ani. Cu această ocazie, sunt aleși comitetul executiv al ITF, președintele, vicepreședinții și secretarul general.

 

Congresul al 44-lea al Federației Internaționale a Muncitorilor din Transporturi (ITF) a avut loc în Singapore, în perioada 14-20 octombrie 2018. În istoria sa de 122 de ani, aceasta a fost prima dată când congresul ITF a avut loc în Asia de Sud-Est.

 

La reuniune au fost prezenți peste 2000 de delegați, reprezentând peste 600 de sindicate din transporturi.

 

Sindicatul Liber al Navigatorilor din Flota Maritimă Comercială a fost reprezentat de președintele Adrian Mihălcioiu, vicepreședintele Costică Stici și secretarul general Aurel Stoica.

 

Oaspete de onoare la ceremonia de deschidere a fost secretarul general al Congresului Național al Tineretului (NTUC) din Singapore și ministru în Oficiul Primului Ministru, Ng Chee Meng.

 

Congresul și-a propus să facă auzită vocea lucrătorilor din transporturi și să stabilească o agendă pentru industria transporturilor, pe următorii cinci ani. Se va discuta, de asemenea, despre modul în care digitizarea determină transformarea transportului global.

 

Secretarul general al ITF, Stephen Cotton, a declarat: „Acest Congres urmărește creșterea forței lucrătorilor din transporturi prin campanii inovatoare, prin sporirea gradului de sindicalizare și prin influențarea politicului. Prin unirea eforturilor noastre, putem fi siguri că, în viitor, munca le va asigura bune oportunități tuturor lucrătorilor din transporturi.”

 

La rândul său, Maria Liew, președinte al ITF Singapore, a declarat: „Nu este o coincidență faptul că acest Congres are loc în Singapore, deoarece se concentrează asupra viitorului muncii în transporturi. Noi am demonstrat, aici, că prin construirea de parteneriate între societate și economie putem crea locuri de muncă decente și durabile acum și pentru viitor”.

Category: RokStories N01

Search site ...