Thursday, September 23, 2021

Navigatorii îi pun cu botul pe labe pe armatorii rău-platnici

Articol preluat de pe Cuget Liber - stire online publicată Miercuri, 08 Februarie 2017. Autor: Ion TIŢA-CĂLIN

Adrian Mihalcioiu Companiile care nu îşi plătesc echipajele sunt în pericol să fie scoase de pe piaţă

Prevederea din Convenţia internaţională martitimă MLC 2006, care se referă la plata salariilor şi a costurilor repatrierii navi-gatorilor în caz de abandon, a intrat în vigoare pe data de 18 ianuarie 2017. 

Read more: Prevederi MLC in legatura cu armatorii rau platnici

Category: Viata pe Mare

ISWAN 2018

ISWAN 2018

Seminar privind asigurarea bunastarii navigatorilor

 

Delegați din întreaga industrie maritimă s-au adunat în noiembrie la Helsinki pentru a afla de ce colaborarea este vitală pentru cei care depun eforturi pentru îmbunătățirea serviciilor de bunǎstare a navigatorilor, pentru a înțelege ce avantaje aduce lucrul în parteneriat pentru căutarea soluțiilor practice.

 

Organizat de ISWAN și serviciul marin finlandez, seminarul a fost gazduit de Universitatea Helsinki, Unioninkatu 40, Helsinki, la 23 noiembrie 2018. A fost un eveniment de o zi deschis tuturor persoanelor interesate să ofere navigatorilor cele mai înalte standarde de servicii și facilități sociale. La eveniment au participat delegați din mai multe țări și din diferite sectoare ale industriei maritime: companiile maritime, sindicatele, agențiile de asistență socială, mediul academic și din guvernul finlandez. Din partea României au participat membrii ai Comitetului pentru Bunǎstarea Navigatorilor care au dat citire raportului de țarǎ şi au prezentat modelul de implementare a Convenției ILO 163/87 care se doreşte aplicată ȋn cȃt mai multe țǎri cu deschidere la mare.

Read more: ISWAN 2018

Category: Viata pe Mare

Copenhaga 2016

Sindicatul Liber al Navigatorilor trage un semnal de alarmă cu privire la cauzele de îmbolnăvire ale navigatorilor

(preluare http://www.ctnews.ro, ADRIAN BOIOGLU)

O întânire care a avut loc recent la Copenhaga, a scos la iveală principalele probleme de sănătate cu care se confruntă marinarii. Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor au participat la această dezbatere, iar concluziile desprinse de aceștia sunt îngrijorătoare.

Read more: Semnal de alarma - cauzele de imbolnavire ale navigatorilor

Category: Viata pe Mare

Page 1 of 5

Search site ...