Thursday, September 23, 2021

Cum sprijină alte naţiuni formarea cadeţilor

Articol preluat de pe Cuget Liber - stire online publicată Luni, 06 Februarie 2017. Autor: Ion TIŢA-CĂLIN

Cadeti alte natiuni Uniunea Ofiţerilor Maritimi din Singapore continuă să sprijine formarea viitoarelor generaţii de ofiţeri. Ea va contribui cu 1,2 mili-oane de dolari pentru a încuraja companiile de transport maritim locale să asigure locuri de practică pentru cadeţi, în cadrul unor programe de formare. De alocaţia de 1,2 mili-oane de dolari urmează să beneficieze 240 de cadeţi.

 Pentru fiecare cadet înscris în program, compania maritimă care îl preia va primi o contribuţie de 5.000 de dolari, pentru acoperirea costurilor ocazionate de formarea acestuia.

Read more: Cum sprijină alte naţiuni formarea cadeţilor

Category: Tineri Navigatori

Generatia de sacrificiu

 

Slaba recuperare a economiei globale in 2012 si 2013 a dus la agravarea crizei locurilor de munca in randul tinerilor si la cresterea listei de asteptare pentru locurile de munca disponibile. Aceasta situatie a fortat tinerii sa fie mai putin selectivi in alegerea locurilor de munca, situatie evidenta si inainte de inceperea depresiunii economice. Locurile de munca sigure au devenit din ce in ce mai putine in randul tinerilor, acestia orientandu-se spre locurile de munca part-time sau temporare.

Rata somajului la nivel global a atins nivelul de 12,6% in 2013, ceea ce reprezinta un numar de 73 de milioane de tineri someri. In anumite state membre UE s-a inregistrat si o rata a somajului de 60% in randul tinerilor. Costurile economice si sociale ale somajului, descurajarea si raspandirea locurilor de munca de proasta calitate duc la compromiterea cresterii economice. Nici in Romania ciferele nu sunt prea optimiste, se estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2013 rata somajului in randul tinerilor sa atinga un procent de 25%.

Read more: Generatia de sacrificiu

Category: Tineri Navigatori

IN ATENTIA CADETILOR - VIITORILOR COLEGI NAVIGATORI

  Sindicatul Liber al Navigatorilor din Flota Maritima Comerciala incearca sa vina in sprijinul cadetilor cu cateva sfaturi utile privind viata si activitatea cadetilor la bordul navelor:

  • Pentru a va putea inscrie la examenul de brevet de ofiter 3 punte si /sau masina:
    • cadetii de punte trebuie sa aiba 12 luni de ambarcare dintre care 6 luni in activitatea de cart;
    • cadetii de masina trebuie sa aibe 12 luni de ambarcare dintre care 6 luni in activitatea de cart.
  • Nu se admit ambarcari pe nave costiere.

  Din cauza crizei financiare in ultima perioada de timp aprox. 80% dintre absolventii institutiilor de invatamant superior de specialitatedin Romania nu au reusit sa-si efectueze acest stagiu si implicit nu au putut sa-si sustina examenul de brevet. 

Read more: In atentia cadetilor

Category: Tineri Navigatori

Criza mondială lasă
cadeții fără locuri de practică

 

  România este unul din importantele rezervoare de forta de munca ale flotei mondiale. Conexiunea pietei interne a navigatorilor cu cea internationala este mediata de 96 companii de crewing autorizate.
Misiunea de a reînnoi continuu rezerva de ofiteri români le revine
Universitatii Maritime Constanta ,Academiei Navale „Mircea cel Batrân” SI MAI NOU COLEGIUL NAUTIC ROMAN.
  De la disparitia flotei nationale, problema cea mai spinoasa a formarii promotiilor de ofiteri o constituie organizarea stagiilor de practica pe timpul studentiei. Armatorii prefera sa recruteze navigatori gata pregatiti si doar criza de ofiteri din ultimul deceniu i-a determinat sa accepte organizarea programelor pentru cadeti pe navele lor.

 

Read more: Criza mondiala si cadetii

Category: Tineri Navigatori

Search site ...