Thursday, September 23, 2021

 

Evitarea regulilor

prin folosirea pavilioanelor de complezenta

 

UNII ARMATORI (PROPRIETARI DE NAVE) INREGISTREAZA NAVALE SUB PAVILIOANE DE COMPLEZENTA (F.O.C.) PENTRU A AVEA CONTRACTE COLECTIVE DE MUNCA  SUB STANDARD PENTRU NAVIGATORI

 

Activitatea navigatorilor este vitala pentru toata populatia globului. Ei transporta pe intreg mapamondul tot ce este necesar de la banane, carne, cereale, pana la materiale de constructie, petrol, gaze, etc. Desi activitatea lor este atat de importanta, totusi, raman o forta invizibila. Munca lor este tinuta de unii armatori fara reglementari clare si corecte, aceste lucruri putand duce la abuzuri si incalcari ale drepturilor navigatorilor, de multe ori fara ca acestea sa poata fi descoperite .

 

Read more: Evitarea regulilor - Pavilionul de Complezenta

In atentia membrilor SLN
Obligativitatea fiecărui navigator este să-si pregătească voiajul
încă de când este acasă.

Ce trebuie făcut ?

Pasul 1 Aflați dacă nava pe care sunteți planificat să vă îmbarcați este acoperită de un contract ITF.

Cum? Dați click aici . ( Instructiuni detaliate format PDF )

Read more: Naviga si in alt fel !

Inainte de Ambarcarea la Bordul Navei

Sfaturi ITF pentru contractul de munca pe mare

Cea mai buna garantie este doar semnarea unui contract de munca intocmit conform cu un contract colectiv aprobat- ITF. In caz contrar, aici avem cateva sfaturi de urmat:

  •  Nu incepe munca pe o nava fara a avea un contract scris.
  • Nu semna un contract in alb, sau  un contract care are termeni si conditii care nu sunt specificate sau cu care nu sunteti familiarizati .
  • Verificati daca contractul semnat se refera la un Contract Colectiv (CBA). Daca este asa, asigurati-va ca sunteti pe deplin constienti de termenii  acestui Contract, si  pastreaza o copie a acestuia, impreună cu contractul.
  • Asigurati-va ca durata contractului este clar specificata.

Read more: Before You Board

MASURI DE SECURITATE LA SEMNAREA UNUI CONTRACT

In aceasta pagina veti gasi informatii despre drepturile tale, cum sa le aperi si ceea ce poate sa faca SLN pentru a ti le proteja, inainte de a ajunge la bordul navei.

Sfaturi SLN in ceea ce priveste contractul de munca pe mare 

Cea mai buna garantie pentru conditii adecvate de munca pe mare este numai semnarea unui contract in conformitate cu un contract colectiv aprobat ITF. In caz contrar, mai jos aveti cateva sfaturi:  

Read more: Masuri de securitate

Page 1 of 2

Search site ...