• O privire de ansamblu

  1. Înființarea organizației
  •    La  26 decembrie 1989 -în urma adunării spontane a navigatorilor din Portul Constanța a luat ființa sindicatul care apoi s-a înregistrat cu personalitate juridică ca primul sindicat din Constanța, cu Hotărârea Judecătorească nr. 1 din ianuarie 1990.

  Read more: O privire de ansamblu

 • De ce MEMBRU SINDICAT ?

  Introducere

  Un sindicat este o organizatie a lucratorilor, infiintat  pentru a proteja drepturile și pentru a promova interesele membrilor sai in ceea ce priveste salariile, ,beneficiile si  conditiile de munca si viata.

  Read more: De ce MEMBRU SINDICAT ?

 • Drepturi si beneficii pentru

  informatii importante pentru:

  -membri S.L.N. CARE AU COMPLETAT “CERERE ADERARE“
  -navigatorii care naviga pe nave acoperite de contracte S.L.N. DAR NU AU COMPLETAT “CERERE ADERARE”

  Read more: Drepturi si beneficii

DE CE MEMBRU SLN ?

Plata si Conditii

SLN negociaza in numele tau cu un numar  de armatori din Norvegia, Germania, Franta, Italia si alti armatori straini contracte care includ nivele de plata, conditii de munca si viata la bordul navei, concediul, ore de munca cel putin la nivel minim standard ITF.

SLN participa la toate intalnirile la nivel international in ceea ce priveste conditii de munca si viata  si plata navigatorilor.

Conditii legale

Profesia de marinar fiind supusa la ora actuala unui risc crescut al criminalitatii , SLN are contacte cu specialisti in domeniu, inclusiv accesul la avocatii utilizati de ITF din intreaga lume, care ne ofera consultanta pentru cazurile membrilor nostri in ceea ce privesc litigiile pe contracte de munca. Atat membrii nostri de sindicat cat si familiile acestora au consultanta gratuita la sediul nostru in toate problemele legate de contractele de munca semnate de SLN.

Cardul de sindicat

Ca membru deplin beneficiati de consultanta gratuita in ceea ce privesc contractele de munca negociate de SLN, informatii in ceea ce priveste situatia navei pe care urmeaza sa va ambarcati, sunteti reprezentat de SLN in cazul in care ati fost victima unui accident de munca sau a unei imbolnaviri la bordul navei si beneficiati de diferite ajutoare financiare functie de zilele de concediul medical sau gradul de invaliditate. Pe contractele  negociate de noi aveti compensatii financiare:

 • in cazul unei imbolnaviri, care necesita concediu medical de peste 130 de zile, cu depunerea de certificate medicale
 • in cazul unui accident, atata timp cat este necesar sau pana cand o certificare medicala stabileste invaliditatea permanenta in cuantum de pana la 104.866 USD pentru nebrevetati , 139.820 USD pentru ofiteri si 174.771 USD pentru ofiteri superiori
 • pentru pierderea vietii pe mare:
  • pentru urmasii legali - USD 104.866 USD
  • pentru fiecare copil aflat in intretinere sub virsta de 18 de ani - USD 20.974  pina la maximum 4

Pentru membrii SLN care merg pe alte contracte decat cele negociate de SLN acordam ajutoare in caz de deces, accident sau imbolnavire, functie de zilele de concediu sau gradul de invaliditate, daca nu sunt acordate prin contractul de munca datorita unor imprejurari speciale, numai in baza hotararii SLN.  

Sustinerea locului de munca

SLN va sfatuieste in toate problemele legate de locul de munca cum ar fi contractul de munca, discriminarea sau abuzul la locul de munca, neplata salariilor si asigurarile sociale.

Siguranta

SLN joaca un rol vital in discutiile pe plan national si international in ceea ce privesc orele de munca, niveluri echipajului, conditii de munca si viata la bordul navei, standarde tehnice si de pregatire a marinarilor. 

Legatura cu SLN

Ca membru SLN , ajutorul nu este niciodata departe - oriunde te-ai afla. Membrii Comitetului Executiv ofera suportul lor , nu numai in caz de urgenta, fiind in contact permanent cu colegii si din alte tari pe care ii rugam sa faca acelasi lucru pentru marinarii romani aflati pe nave in diferite porturi ale lumii, incluzand si vizite la navele pe care lucrati.

Daca lucrati pe o nava care este acoperita de un contract negociat de SLN,  atunci veti deveni automat  membru al Sindicatului Liber al Navigatorilor, numai pe perioada activitatii desfasurate la bordul acelei nave.

Sindicatul vostru, vocea voastra !

SLN reprezinta vocea  a peste 5000 de navigatori care lucreaza in toate sectoarele maritime, find cel mai mare sindicat in domeniu si singurul sindicat reprezentativ la nivel national si international, membru al Comitetului Maritim National Tripartit, afiliat la Conventia Sindicatelor Nationale a Transporturilor din Romania - CSNTR -  si semnatar al Contractului Colectiv de Munca pe Ramura Transporturi, membru fondator al Federatiei Europene a Transportatorilor - ETF, afiliat la Federatia Internationala a Transportatorilor - ITF din 1990, membru permanent in Comisia de Dialog Social din cadrul Sectorului Transporturi Maritime al Uniunii Europene si care duce o campanie intensa de a promova marinariil romani pe plan international. 

Implicare

SLN este un sindicat dinamic si democratic, care ofera membrilor sai multe oportunitati pentru a fi pe deplin implicati si avand suportul dvs in munca noastra - atat pe plan local, national cat si la nivel international.

Feedback

Pentru a eficientiza munca noastra in sprijinul dvs, va rugam san e comunicati periodic problemele dvs pe care le intampinati la locul de munca astfel incat sa putem ajusta micile neregului si abuzuri care se pot intampla. Va asiguram de confidentialitate totala.